Михајловићева: Немам права да одустанем од Закона о родној равноправности

„Враћање Закона о родној равноправности на поновну израду био би велики корак уназад за Србију. Немам права да одустанем од њега због свих оних који овај закон подржавају, који су закон припремали и свих оних којима ће овај закон помоћи“, изјавила је потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић.

Она је гостујући у Дневнику РТС истакла да је Нацрт закона о родној равноправности добио најшри друштвени консензус и да је упућен Одбору за правни систем Влади Србије који ће о њему расправаљати у четвртак. Након тога о закону треба да се изјасне министри на седници Владе.

„Закон о родној равноправности није ни сексистички ни феминистички, то је закон који ће омогућити бољи положај жена у Србији, јер су оне мање заступљене у свим друштвеним односима. Нацрт је добио позитивна мишљења готово 30 иституција, министарстава, независних тела, агенција и удружења. Он је спреман и Србија је спремна за овај закон“, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да је на припреми закона радила у складу са овлашћењима и надлежношћу.

„Урадила сам они за шта сам била овлашћена да урадим још из времена када је Александар Вучић био председник Владе. Овај закон није писало Координационо тело ни Зорана, већ представници свих институција и невладиног сектора“, изјавила је потпредседница Владе.