КТРР: Изложба „Када је свет стао оне нису“ и у Нишу

КТРР: Изложба „Када је свет стао оне нису“ и у Нишу

Изложба „Када је свет стао оне нису“ представљена је у априлу грађанкама и грађанима Ниша као једном од првих у низу градова широм Србије који ће ову изложбу подржати.

Током отварања изложбе Анђа Петровић, стручна сарадница у Координационом телу за родну равноправност нагласила је важност заједничких активности у циљу побољшања положаја жена, економског оснаживања жена, превенције и спречавања насиља над женама у циљу достизања родне равноправности у Србији.

„Жене које су представљене на овој изложби јесу пример отпора и храбрости током кризе. Жене су историјски често током криза имале водећу улогу у одржавању друштва, и сада су урадиле исто“ истакла је Петровић.

Како је глобална кампања Уједињених нација „Жене лидерке“, представљене женена овој изложби су лидерке у својим областима када говоримо о пандемји и кризи изазваној Ковидом 19.

„Представљене су жене које су биле на првој линији фронта: здравствене раднице, апотекарке, продавачице, учитељице, волонтерке, неговатељице све оне жене које су свима нама олакшавале живот у току првих дана кризе“, нагласила је Секулић Недељковић.

Данијела Вучић из ЕУ Инфо кутка Ниш истакла је важност повећања видљивости жена у друштву као и улоге коју оне имају. Такође, ова изложба има за циљ да нас подсети да жене нису стале са радом онда када је било тешко.

Представљена изложба је део пројекта који заједнички спроводе Координационо тело за родну равноправност, Министарство европских интеграција и UN Women у Србији, а уз подршку Делегације ЕУ у Србији и Француске амбасаде. Изложба је иницијално представљена 8. марта 2021. године у Француском културном центру у Београду.