Mihajlovićeva: MUP da osigura bezbednost u centrima za socijalni rad

„Povodom najnovijeg ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, molimo i apelujemo na MUP Srbije da hitno obezbedi bezbednost u svim centrima sa socijalni rad, kako roditelja koji dolaze u centre, tako i zaposlenima“, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da je nedopustivo da bilo ko može da ušeta u neku instituciju za socijalnu pomoć i ugrozi živote drugih ljudi.

„Nakon ubistva žene u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu i sada posle ovog stravičnog zločina u Rakovici neophodno je urgentno povećati bezbednost centara za socijalni rad. Takođe, potrebno je i da centri za socijalni rad detaljnije procenjuju svaki pojediinačni slučaj nasilja u porodici. Ovakav zločin više nikada ne sme da se ponovi“, ističe Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je ponovo apelovala da prestanu ubistva žena u porodičnom nasilju.

„Nasilje nad ženama je problem čitavog društva, bez koordinacije svih institucija, ali i angažovanja nevladinog sektora, medija i svih građanki i građana Srbije, ne možemo se izboriti sa ovom pošašću“, ističe Mihajlovićeva.