Влада именовала Мају Гојковић за председницу Координационог тела за родну равноправност

За председницу Координационог тела за родну равноправност, Влада Републике Србије, на седници одржаној 31. октобра ове године, именовала је потпредседницу Владе и министарку културе Мају Гојковић.

Поред Гојковић, у Координационо тело за родну равноправност именовани су и министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић Тепавчевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, министарка правде Маја Поповић, министарка за европске интеграције Тања Мишчевић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, помоћник генералног секретара за планирање, надзор, координацију политика и послове у вези са процесом интеграције у Европску унију Саша Мирковић и председник Политичког савета Владе за спровођење Резолуције Савета безбедности 1325.

Координационо тело разматра питања и координира рад органа државне управе у вези са родном равноправношћу, с циљем унапређења родне равноправности у Републици Србији.