Михајловићева: Штета је што се подижу тензије због Европрајда, свако има право да шета

Потпредседница Владе, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је гостујући на ТВ Инсајдер да би била штета да се забрани одржавање „Европрајда“ и да је око тог догађаја непотребно подигнута тензија, као и да свако има право да изрази своје ставове на миран, демократски начин.

„Влада је подржала одржавање манифестације 2019. године и мислим да је непотребно подигнута тензија око тог догађаја и да је штета што се стварају лоша атмосфера и поделе. Не видим проблем да се ико прошета, свако има право на свој став и мислим да је штета да то било коме забрањујемо. Морамо да радимо на томе да се смање тензије и агресија и да се враћамо вредностима које смо заборавили протеклих година, а то су разговор, емпатија, солидарност.

Управо је решење у разговорима, а у томе треба да помогне и СПЦ, јер, иако смо секуларна држава, то је институција са великом подршком и део је друштва. Ја сам као председница Координационог тела за родну равноправност писала и претходном и садашњем патријарху да разговарамо о томе да се заједно боримо против насиља над женама.

Добила сам коректан одговор од патријарха Порфирија, али без одговора о састанку. Само ове године је убијена 21 жена, а ако промовишемо љубав, породицу, брак, онда треба сви да се боримо заједно. И црква, и медији, и држава.

Да активно учествујемо у томе, не само да причамо“, рекла је Михајловићева, која је и председница Координационог тела за родну равноправност.