Михајловићева: Успешне жене и предузетнице добробит су за цело друштво

Михајловићева: Успешне жене и предузетнице добробит су за цело друштво

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је вечерас церемонији „Цвет успеха за жену змаја” и том приликом изјавила да је држава ту да подржи предузетнице, јер оне представљају добробит за цело друштво, као и да заједнички можемо да урадимо много више на стварању једнаких могућности за жене и мушкарце.

Заједнички, Влада Србије, Координационо тело и предузетнице можемо да урадимо много како би њихов положај на тржишту рада био бољи. Вечерас смо ту и да пошаљемо поруку да је све могуће - како женама које размишљају да уђу у свет бизниса тако и онима које су већ у бизнису и успеле су да одрже своје пословање. Такође, шаљемо поруку и свим грађанима и грађанкама да су успешне жене добробит за цело друштво, не само за њихове породице”, изјавила је она.

Михајловићева је уручила признања за родно најсензитивнију компанију, коју Координационо тело и Удружење пословних жена традиционално додељују четврту годину заредом компанијама које у свом пословању примењују стратегију друштвено одговорног пословања и воде рачуна о принципима родне равноправности.

„Срећна сам и задовољна зато сто видим шта су све жене успеле да ураде, посебно ове последње године, не само ведрим духом, већ огромним радом и енергијом. Влада Србије последњих седам година политички је стала иза жеље да остваримо једнаке могућности за жене и мушкарце. Пре пар недеља прогласили смо 11. јуни Даном родне равноправности, разлог за тај датум је сећање на 1842. годину када је указом Михаила Обреновића женама одобрено да се школују. Образовање које жене улажу у себе доводи до тога да цело друштво иде напред”, поручила је Михајловићева.

Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије изјавила је да је ово 15. јубиларна манифестација посвећена најбољим предузетницама.

„Тешка година је иза нас, али предузетнице су успеле да превазидју бројне препреке и вецерас ћемо чути успешне примере повезивања науке и привреде, успосyављене медјународне сарадње, социјалних иновација. Много рада, напора и професионалности је иза њих и ти смо да им изразимо дубоко постовање”, рекла је она.

Прво место освојила је компанија Млекопродукт доо из Новог Сада, другу позицију заузела је компанија Manpower doо из Београда, док је на трећем месту Generali Osiguranje Srbija. Специјална признања добиле су компаније Schneider Electric, Represent Communications, Ericsson, Ерсте банка и Уникредит банка.