Михајловићева женама: Нисте саме, пријавите насиље, борићемо се заједно

“Kада је насиље над женама у питању, најмање су битни разни Лечићи и Алексићи. Суштина је у томе да жена пријави насиље и да је ми као друштво подржимо. Јер то је начин да оне превазиђу трауму, да добију правду и да наставе да живе”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је на питање новинара у Шапцу рекла да смо ових дана сведоци како друштво различито реагује у случају насиља над женама, један део лицемерно називајући то чак и помодарством.

“Зато захваљујем свим женама и девојкама које су пријавиле насиље, јер знамо да то није једноставно. Ми се последњих седам година залажемо за једнаке услове за жене и мушкарце и залажемо се да се насиље пријављује, и жене то чине много више него раније. Али, ово није само питање односа жртве и насилника, важно је да жене подржимо, и ја још једном шаљем поруку свим женама: „Нисте саме, пријавите насиље, борићемо се заједно за сваку од вас“”, рекла је она.