Михајловићева: Сто жена у Скупштини одлично, сад је време за закон о родној равноправности

“Наш посао је да омогућимо женама једнаке услове да уђу у политички живот земље. Сада је у парламенту сваки трећи посланик жена, а после ових избора имаћемо 100 жена у Народној скупштини. Ако се упоредимо са Европском унијом, ми смо доста добри”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је на питање новинара данас у Врању рекла да је отпора увек било када је родна равноправност у питању, али да ако желимо модерно и развијено друштво, морамо сви да се потрудимо да жене и мушкарци имају једнаке услове за живот и рад, што данас није случај.

“Kада сам пре неколико година почињала да се бавим овом темом, многи су ми рекли да од тог посла нема ништа. Отпора је увек било и биће, али ми померамо границе. И надам се да ће жене које буду ушле у парламент и у локалне скупштине такође допринети стварању модерног и отвореног друштва. И да ће учинити све да Србија коначно добије закон о родној равноправности, који ће нам омогућити да остваримо напредак у овој области”, изјавила је Михајловићева.