Михајловићева: Развијамо Србију за бољу будућност наше деце

“Брига о деци, њиховим правима и потребама, о њиховој будућности, један је од најважнијих приоритета Владе Србије и суштина свега што радимо - стварајући друштво у којем ће наша деца живети боље”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је, поводом обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета, истакла да одговорност за остварење свега на шта смо се као држава обавезали сносе одрасли.

“На нама је одговорност да обезбедимо стабилност, да се боримо против сиромаштва, неразвијености и предрасуда, како бисмо свој деци омогућили што безбрижније детињство. И зато је важно да искористимо замајац који сада као земља имамо, када нам економија напредује и када се са суседима повезујемо, да као друштво направимо искораке и онима који од нас одраслих зависе осигурамо светлију будућност”, рекла је она.

Михајаловићева, која председава и Координационим телом за инклузију Рома и Ромкиња, додала је да се много ради на искорењавању насиља, посебно вршњачког, побољшању услова за развој ромске деце и решавању проблема малолетничких бракова.

Потпредседница Владе поручила је деци да брину једни о другима, да негују другарства и да уче, јер ће им знање, које им нико не може одузети, омогућити да остваре све што пожеле.