Проглашене најбоље предузетнице и родно најсензитивније компаније у Србији: „Цвет успеха за жену змаја“

Проглашене најбоље предузетнице и родно најсензитивније компаније у Србији: „Цвет успеха за жену змаја“

Данас су на свечаности у оквиру манифестације „Цвет успеха за жену змаја“ у Опери и театру Мадленианум, по тринаести пут додељене награде најбољим предузетницама у Србији, а другу годину заредом је додељено и признање за родно најсензитивнију компанију.

Овом приликом признање за „жену змаја“ добило је 10 предузетница од 23 номиноване из целе земље, а саветница потпредседнице Владе за родну равноправност Љиљана Лончар свечано је уручила награде добитиницама у категоријама за родно најсензитивнију компанију и за најуспешније жене предузетнице у Србији.  

„Верујемо да овом наградом подстичемо и друге компаније да следе светле примере оних који у свом пословању примењују највише стандарде родно одговорног  пословања, а битно је истаћи и да се једино иновацијом и квалитетом може бити конкурентно и изаћи на данашње тржиште“, рекла је Лончар.

У категорији „најевропскија“ женска фирма награду су добиле Катарина Обрадовић власница предузећа „Be You Technology“ d.o.o. из Београда и Сања Јаковљевић, власница предузећа „Beorol Prima“ d.o.o. из Београда. Такође, комисија је одлучила да осам кандидаткиња добије признања за допринос развоју женског предузетништва у различитим сегментима пословања у којима су постигле запажен успех. Признања за родно најсензитивнију компанију за 2019. годину додељена су компанијама Рудник и флотација Рудник д.о.о. из Рудника и Авон Србија, а друго место поделиле су Банка Интеза Београд и Вип мобиле д.о.о. док су треће место заузеле Уникредит банка Србија а.д. и МОЛ Србија д.о.о.

Специјална гошћа манифестације била је и Луиза Приста, директорка у Извршној агенцији за мала и средња предузећа Европске комисије, задужена за подршку иновацијама и предузетништву, а сам догађај су отвориле Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена и Оливера Поповић, потпредседница удружења.

Манифестација је и ове године одржана у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност, Немачком развојном сарадњом коју спроводи ГИЗ, Европском  инвестиционом банком (ЕИБ), а новина је што је овогодишњем догађају подршку пружила и Америчка агенција за међународни развој USAID у оквиру WЕ Founders пројекта којим руководи Impact Hub из Београда.