Михајловићева са кошаркашицама: Тако то раде жене - направимо договор и ето медаље

Михајловићева са кошаркашицама: Тако то раде жене- направимо договор и ето медаље

„Ми жене овако решавамо ствари: прво направимо договор, а онда то спроведемо у дело. Тако смо се Марина Маљковић и ја договориле да она само спреми тим за медаљу, а ми у Организационом одбору турнира да све организујемо како треба. Марина је завршила свој део, ми смо урадили све да турнир буде организанован по светским стандардима - и ето још медаље“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић на пријему који је организован за српске кошаркашице у Влади.

Михајловићева је рекла да је прихватила да буде на челу организационог комитета првенства не само да би организовали турнир већ и да би показали девојчицама и девојкама у Србији ко треба да им буду узори, а то су ове девојке.

„Оне су показале да само огроман рад, страст за победом, вера у себе и у заједништво доводе до резултата. И то су прави узори. Успели смо сви заједно – девојке, Kошаркашки савез, градови Ниш, Зрењанин и Београд и ми у Влади. Kад год будемо могли, ту смо да вас подржимо“, рекла је она.

Потпредседница Владе је додала да се у свом раду залаже за родну равноправност и да је капитенка репрезентације прави пример да су породица и заједништво основне вредности.

„Док је наша капитенка Јелене Брукс изгарала на терену у дресу Србије, у свалачионици је њен супруг чувао и хранио њихову тромесечну бебу док су заједно гледају мајку и чекали да се попне за победничко постоље. И то је победа породице и то је управо оно за шта се ја залежем“, рекла је она.

Председница Владе Ана Брнабић честитала је кошаркашицама и изразила огромну захвалност у име целе владе.

„Причинили сте нам радост и учинили нас најпоноснијима. Ретко ко нас учини тако поносним као спортисти од којих треба да учимо како се гине једни за друге, како се устаје и кад се падне и како се верује у себе и тим“, рекла је она.

Вања Удовичић је рекао да је Европско првеснтво одржано у Нишу, Зрењанину и Београду још један доказ да Србија уме врхунски да организује велика међународна такмичења те да су девојке послале јасну поруку како се бори за своју земљу и грб.

„И што је најважније успели смо да промовишемо женски спорт и да заједничким напорима постигнемо огроман успех“, рекао је он.

Предраг Даниловић, председник Kошаркашког савеза Србије захвалио се Влади Србије на подршци и додао да су сви поносни на српксе кошаркашице.

„Заслужујете дубок наклон и велико поштовање, играле сте и под повредама, ризикујући своје каријере, а ми спортисти знамо колико је то тешко“, рекао је он.

Јелена Брукс, капитенка српске репрезентације рекла је да јој је била част да води овај тим.

„Хвала вам на подршци, омогућили сте нам да уживамо у дивној публици и да стигнемо до одличја које на нашим грудима сија јаче од злата“, изјавила је Брукс.

Соња Петровић се, такође, захвалила свима јер су омогућили да сррпске кошаркашице играју код куће и освоје медаљу пред домаћом публиком.

„Није било лако, али је било лепо. Хвала Влади Србије, Kошаркашком савезу али и свим мојим саиграчицама. Без вере једне у другу не би ништа постигле“, закључила је Петровићева.