Михајловићева кошаркашицама: Напред, девојке, ви сте наш понос!

Михајловићева кошаркашицама: Напред, девојке, ви сте наш понос!

“Предан рад, жеља за успехом и вера у себе и свој тим дефинишу наше границе! Срећно, девојке! Наш сте понос!”, порука је коју је потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, упутила данас кошаркашицама Србије на свечаности поводом обележавања 100 дана до почетка Европског првенства у кошарци за жене, које се одржава у Србији и Летонији. 

Михајловићева, која председава Организационим одбором Европског првенства, истакла је да је поносна на српске кошаркашице које су већ досегле звезде, те да ће држава дати свој допринос да све протекне у најбољем реду. 

“Наша обавеза је да створимо услове да све буде добро организовано. Верујем да ће гости Србије и Београда уживати, а понајвише ћемо уживати сви ми, бодрећи наше девојке до победа”, рекла је она. 

Михајловићева је додала да велика међународна такмичења доприносе промоцији земље, али најважније је да ће ово првенство допринети промоцији женског спорта и мотивисати девојчице и жене да се спортом и баве. 

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да је држава за пет година организовала 18 великих такмичења и изразио уверење да ће и овог лета бити добар домаћин најбољим европским кошаркашицама. 

“Хвала потпредседници Михајловић што кроз свој рад промовише женски спорт и што се залаже за то да се девојчице и жене баве спортом, макар рекреативно. На Европском првенству које почиње за 100 дана послаћемо јасну поруку топлог гостопримства наше земље и нашег народа”, рекао је он. 

Зоран Радојичић, градоначелник Београда, рекао је да је престоница Србије спортски град и да је ово првенство сјајна прилика да промовишемо женски спорт, Београд и Србију. 

“Београд има шта да понуди у туристичком смислу, тако ће бити и овај пут. Наше кошаркашице су више пута доказале да умеју да се боре за своју земљу и моја порука да их чекамо на балкону само је жеља да постигну успех”, рекао је он. 

Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије, обратио се љубитељима спорта и кошарке речима да очекује да ћемо сви уживати у одличној организацији и добрим играма наших кошаркашица. 

“Европско првенство је озбиљан догађај, који не би било могуће организовати без подршке Владе Србије, Министарства омладине и спорта и градова домаћина. Данас смо озваничили последњих 100 дана до првенства. После групне фазе која ће се играти у Нишу и Зрењанину, финални део такмичења чека нас у Београду”, рекао је он. 

Европско првенство за кошаркашице одиграће се од 27. јуна до 7. јула у Србији и Летонији. Финална фаза такмичења биће организована у Београду од 2. до 7. јула.