Михајловићева у Кладову: Подршка женама у свим сферама

Михајловићева у Кладову: Подршка женама у свим сферама

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Кладову, где је посетила изложбу Удружења Мисија креатива, да ће Координационо тело, као и Влада, радити на унапређењу положаја жена у свим сферама, као и да је борба против насиља један од циљева Владе Србије.

Она је захвалила удружењу на свему што ради са циљем промоције и очувања традиције и најавила подршку.

„Много хвала на дочеку, на свему што радите, чувате традицију и обичаје наше земље и што ће имати ко да настави да је чува. Учинићемо све да помогнемо да добијете довољно опреме и да просторије удружења буду адекватно уређене, у чему ће помоћи и ЕПС. Хвала на ентузијазму, жељи и енергији да одржите и пренесете нашу традицију. Имамо родно одговорну Владу и трудимо се да обезбедимо једнаке услове за све жене и мушкарце, а у борби против насиља, које постоји свуда у свету, потребно је више емпатије, толеранције и љубави и сигурна сам да ћемо тако постићи још боље резултате“, рекла је Михајловићева.

Ентони Годфри, амбасадор САД у Србији, истакао је значај борбе против насиља над женама и додао да ће амбасада подржати све акције и у наредном периоду.

„Навикао сам на овакву добродошлицу свуда у Србији, и овде у Кладову, где сам први пут. Као и увек, захвалан сам потпредседници Михајловић на прилици да заједно радимо на циљу као што је борба против насиља над женама. Амбасада подржава акцију, као и друге активности Координационог тела за родну равноправност, укључујући Етно-мрежу. Ваши производи представљају Србију на најлепши начин и на изложби у Дубаију“, рекао је Годфри.

Он је додао да је, долазећи у Кладово, неколико пута застајао како би уживао у крајолику и фотографисао.

Саша Николић, председник општине Кладово, рекао је да борба против насиља над женама треба да буде приоритет читавог друштва и да нико не сме да окреће главу од насиља.

Славица Бораковић из Удружења Мисија креатива, захвалила је на подршци коју Удружење добија од потпредседнице Владе и Координационог тела.

„Хвала што сте посетом дали значај нашој изложби, јер то за нас значи додатну подршку и енергију. Све што радимо убудуће биће нам лакше, знајући да имамо подршку“, рекла је она.

Ово удружење се, уз ткање, бави и очувањем технике веза на плишу (штампујит), коју је неговала влашка заједница у источној Србији, а која се примењивала за украшавање свечане женске ношње Влаха.