Михајловићева: Србија данас зрелије друштво, подршка и охрабрење за све жене и девојке да пријаве насиље

Потпредседница Владе Републике Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас, поводом пријаве сексуалног злостављања у школи глуме и хапшења власника ове школе Мирослава Алексића, да пријављивање овог случаја и начин на који су државне институције и медији реаговали показује да је Србија данас зрелије друштво.

”Хвала девојкама и женама које су одлучиле да пријаве силовање, што није једноставно и лако, хвала и институцијама које су реаговале на прави начин, али и медијима који су извештавали поштујући етичке кодексе. То показује да смо зрелије друштво него што смо били и да можемо бити јединствени у осуди сваке врсте насиља над женама”, рекла је Михајловићева, одговарајући на питања новинара после састанка са Геолошким заводом Србије.

”Сада треба да пустимо институције да свој посао ураде до краја, не доводећи младе девојке и жене у тежак положај тако што ћемо да их критикујемо, него тако што ћемо их охрабрити да свако насиље пријаве, јер се само тако можемо борити против насиља над девојчицама и женама”, рекла је Михајловићева.