Михајловићева са Чабом о добрим билатералним односима, директном лету између Србије и Kанаде и унапређењу родне равноправности

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, примила је данас у опроштајну посету амбасадорку Kанаде Kати Чабу и том приликом јој захвалила на снажној посвећености унапређењу билатералних односа наше две државе, као и подршци када су родна равноправност и економско оснаживање жена у питању.

“Надам се да ћете наставити да радите и са будућим канадским амбасадором у Србији и да ће односи Србије и Kанаде бити још бољи. Верујем да ћемо успоставити и директан лет између наше две државе. Хвала Вам на подршци и помоћи, посебно када је реч о родној равноправности, за нас је унапређење положаја жена и њихово економско оснаживање веома важно”, рекла је Михајловићева.

Амбасадорка Kати Чаба рекла је да је са задовољством претходне три године свог мандата пратила напредак Србије у више области.

“Ваша лидерска улога у родној равноправности, али и унапређењу положаја Србије на Дуинг бизнис листи, веома је значајна. Такође, и инфраструктурни пројекти које реализујете. Дала сам све од себе да испратим све активности и дам свој допринос”, рекла је Чаба.

Михајловићева је овом приликом амбасадорки Kати Чаби поклонила минијатуру у златовезу, рад српских жена које израђују традиционалне рукотворине у оквиру иницијативе Kоординационог тела, Етно-мреже и НАЛЕД-а - “Упослимо 1.000 жена”.