Михајловићева: Поређење жена са кравама увредљиво и неприхватљиво!

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић оценила је данас прилог у јутарњем програму једне телевизије са националном фреквенцијом у којем се прави паралела између трудноће жена и оплодње крава крајње непримереним и увредљивим.

“Без намере да коментаришем процес осемењавања крава што је и била тема овог ТВ прилога, у шта се не разумем, јер нисам доктор ветерине, не могу а да као жена, не осудим аналогију коју је аутор овог прилога, направио са трудноћом и репродукцијом код жена. Непримерено, непрофесионално, увредљиво и  праћено незнањем о хуманој медицини и женском телу”, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе рекла је да сви учесници у јавном животу, а посебно они који имају простор у медијима са националном фреквенцијом мора да буду свесни одговорности својих речи и порука које шаљу.

“У времену када се боримо да се положај жена у нашем друштву побољша, да едукујемо грађане и грађанке о родној равноправности, потреби да поштујемо једни друге, али и о важности подизања наталитета, појаве се овакви случајеви који лекаре, гинекологе упућују на Ветеринарски факултет да се подуче како да ефикасније обављају посао за који се годинама предано школују, а жене пореде са кравама. Да не говоримо колико је то увредљиво и понижавајуће за све жене које желе а није им лако да постану мајке и које се за то са својим партнерима боре”, закључила је она.