Михајловићева мушкарцима: Kо сте ви који мислите да имате право да ударите и убијете жену?

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, најоштрије је осудила последње случајеве насиља над женама, укључујући и убиство које се јутрос догодило у школи у Ердевику.

“Питам се заправо ко сте ви који мислите да имате право да ударите жену и да јој одузмете живот?! Чиме сте стекли то право и да ли мислите да су иједна жена или дете дужни да то трпе? Прави мушкарци и џентлмени не туку жене, прави мушкарци нису силеџије и насилници, прави мушкарци пријављују насилнике, прави мушкарци поштују и воле жене. А ако се са њима не слажу, проблеме не решавају конфликтима и насиљем”, поручила је Михајловићева.

Потпредседница Владе позвала је грађане и грађанке да се отворено боре против сваке врсте насиља, а посебно против породичног и партнерског насиља, које је огроман проблем сваког друштва.

“Хајде да кажемо: „Доста је насиља“, хајде да не тражимо изговоре да се то дешава у туђој кући, да не треба да се мешамо и да је у реду да слушамо и знамо да муж бије жену а да не одреагујемо. Данас је то наша комшиница, сутра мајка, сестра, пријатељица, а прекосутра можда и нека од нас. Одговорност је на свима нама, пријавимо насилнике, заштитимо жене”, рекла је она.