Михајловићева Јеремићу: Срамите се, простаклук и вређање жена неће вам проћи!

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је Вук Јеремић још једном својим понашањем показао за какве вредности се залаже и како види жене и будућност у Србији.

„Здушно смејање Јеремића на виц у којем се о младим женама говори на сексистички и неприкладан начин не само да није смешно, него је у најмању руку увредљиво и неприкладно. Политичар, који се увек гласно позива на своје образовање и искуство, човек који би да мења Србију, показао је за какву се Србију заправо залаже – земљу у којој би владали простаклук, мржња и понижавање жена, расизам и примитивизам. Вуче Јеремићу, то неће проћи, срамите се“, поручила је Михајловићева.

Потпредседница Михајловић подсетила је да је Влада Србије, на челу са Александром Вучићем као премијером, поставила родну равноправност и побољшање положаја жена у нашем друштву као један од приоритета и да се на томе активно ради свих ових година.

„Женама у Србији није лако, свакодневно се боримо и радимо да њихов положај поправимо и на том путу имамо подршку и партнерство са међународним институцијама, цивилним сектором, академијом. Србија напредује, нећемо стати и то показује и европски Индекс родне равноправности, у ком остварујемо све боље резултате. Али, све док је оваквих појава попут Вука Јеремића ми то морамо осудити, ако желимо да наша деца и генерације које долазе живе у бољем, од насиља и простаклука ослобођеном друштву“, рекла је Михајловићева.