Михајловићева честитала младим математичаркама: Знање је богатство које вам нико не може одузети

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, честитала је ученицама Математичке гимназије успех који су постигле на Европској математичкој олимпијади, освојивши три златне и једну сребрну медаљу, као и друго место у екипној конкуренцији.

“У данима када се сви снажно боримо за здравље и животе људи, успех наших младих математичарки нас је веома обрадовао. Честитам Јелени Иванчић, Ирини Ђанковић и Милици Вугделић на освајању златних медаља, као и Миљи Јовановић на освојеном сребру. Драге девојке, ви сте пример и најбољи узор младима, јер знање је највеће богатство које вам нико никада не може одузети”, истакла је она.

Потпредседница Михајловић пожелела је српским гимназијалкама пуно успеха у будућности, рекавши да ће Србија увек бити ту да подржи рад, знање и резултате.

“Својим успехом, знањем и залагањем показале сте како се бори за своју земљу. Уколико желимо да се развијамо и идемо напред, важно је да улажемо у своје образовање и да својим радом и резултатима допринесемо бољем друштву за све”, додала је Михајловићева.