Координационо тело: У сарадњи са Светском банком до веће родне равноправности

У Влади Србије данас је одржан састанак Координационог тела за родну равноправност са делегацијом Светске банке коју је предводио шеф Канцеларије у Београду Стивен Ндегва, на тему унапређења родне равноправности у Србији и олакшаног приступа жена економским могућностима.

”Покренули смо регионалну иницијативу у циљу подршке родној равноправности, пре свега у области економског оснаживања жена. Ценимо посвећеност потпредседнице Владе Зоране Михајловић захваљујући којој Србија предњачи у региону када је родна равноправност у питању. Улога Србије у промовисању регионалне сарадње је веома важна. Похваљујемо све активности Србије на плану унапређења родне равноправности, сматрајући да има доста простора за сарадњу”, рекао је Ндегва.

Саговорници су се сложили да је потребно ојачати институционални и законодавни оквир како би жене имале правичнији приступ економским приликама.

”Координационо тело на челу са потпредседницом Михајловић недвосмислено ће наставити да подржава реформе које за циљ имају бољи положај жена. Ово је мултисекторска агенда која захтева координиран рад ресорних институција и томе ћемо дати пуну подршку”, рекао је Вељко Ковачевић, помоћник министарке Михајловић.