Михајловићева са компанијом „Филип Морис“ о унапређењу родне равноправности у Србији

Михајловићева са компанијом „Филип Морис“ о унапређењу родне равноправности у Србији

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са Иваном Милетићем, директором корпоративних послова компаније „Филип Морис“ за југоисточну Европу, и са њим разговарала о могућностима сарадње на унапређењу родне равноправности и положаја жена у Србији. Састанку је присуствовао и Владимир Маринковић, народни посланик и један од оснивача Конгреса српско-америчког пријатељства (КСАП).

„У последњих седам година родна равноправност постала је једна од приоритетних тема у Србији, много смо урадили на побољшању положаја жена, пре свега кроз законодавни и стратешки оквир и пројекте подршке економском оснаживању жена. Још много посла је пред нама, и ако желимо заиста друштво једнаких могућности за све грађанке и грађане, важно је да се сви укључимо. Компанија „Филип Морис“ може много да допринесе и отворени смо за сарадњу и заједничке активности на овом пољу“, поручила је Михајловићева.

Милетић је истакао да је тема родне равноправности глобално важна за „Филип Морис“, посебно када је реч о женском лидерству у бизнису.

„Као компанија која негује родну равноправност и на руководећим позицијама, како глобално, тако и у Србији има велику заступљеност жена, желимо да подржимо дијалог који ће подизати свест шире јавности о овој теми. Учешће жена у пословној заједници је препознато и у пројекту „StarTech“ који спроводимо у Србији, а кроз који је бесповратну финансијску подршку добило и 10 иновативних предузећа у Србији, чије су власнице жене“, рекао је Милетић.

На састанку је договорено и потписивање протокола о сарадњи између КТРР и „Филип Мориса“.