Састанак са Аланом Армитаж: Подршка Популационог фонда УН Србији и региону више него добродошла

Састанак са Аланом Армитаж: Подршка Популационог фонда УН Србији и региону више него добродошла

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са регионалном директорком Популационог фонда Уједињених нација (УНФПА) Аланом Армитаж.

Потпредседница Михајловић упознала је гошћу са мерама које спроводи Србија у популационој политици, као и са активностима које спроводи Координационо тело за родну равноправност.
“Популациона политика и демографија су централно питање не само Србије и региона, већ читаве Европе и света, јер смо сви суочени са истим проблемом: како да имамо што више рођене деце и како реаговати на нове процесе миграције. Економска ситуација није главни разлог, а мере које спроводи Влада Србије не могу да дају брзе резулате већ ће се они мерити у будућности. Зато је најбоље да овај проблем решавамо заједно, на нивоу региона и Европе и помоћ Популационог фонда УН више је него добродошла”, истакла је Михајловићева.

Алана Армитаж захвалила је потпредседници Михајловић на свему што је до сада урадила како у области популационе политике, тако и на питањима родне равноправности и спречавања насиља над женама.
“Наш фокус свакако ће бити на популационој политици у региону, на којој ћемо радити заједно са међународним финансијским организацијама и свима који могу да помогну. Изузетно је значајно што ћемо у Србији, у Влади Србије и Координационом телу које водите, да имамо значајног партнера” истакла је Армитаж.

Регионална директорка УНФПА овом приликом упутила је званични позов потпредседници Владе Србије Зорани Михајловић за учешће на светској конференцији поводом 25 година рада Популационог фонда УН, која ће се у новембру одржати у Најробију.