О борби против насиља над женама мора се стално говорити, не само кад се оно деси

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да се о насиљу над женама мора говорити стално, а не само кад се догоде случајеви насиља, јер је то једини начин да се као друштво супротставимо овом проблему.

”Kао држава смо урадили све, донели законе који су и ригорознији него у другим земљама, и који се примењују, али то није довољно. Полиција ради свој посао, социјалне службе су на бољем нивоу него раније, али морамо да наставимо да едукујемо грађане и ту и медији имају важну улогу”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара пре отварања конференције ”Представљање кључних налаза студије ”Родна равноправност у саобраћају у Србији””.

”У претходних десет година у породичном насиљу убијено је више од 300 жена. Порука ”пријавите насиље”, на којој инсистирам, веома је важна јер је то неретко једини начин да се сачува живот, да се о насиљу не ћути, него да се оно пријави. Нема чаробног штапића који ће решити проблем насиља над женама и зато сви морамо о томе стално да говоримо”, навела је Михајловићева.