Михајловићева: Учимо децу толеранцији и поштовању

“Данас када цео свет обележава Дан толеранције, важно је да и ми у Србији будемо с једне стране поносни на сву лепоту различитости нашег друштва, јер то је наше богатство, али с друге стране и на потребу да сви заједно радимо више како би постали још толерантнији и са више бриге и емпатије једни према другима”, изјавила је потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић.

Она је, поводом обележавања Међународног дана толеранције, истакла да улогу у стварању друштва једнаких санси имамо сви.

“Поред државе која спроводи законе, у складу са демократским начелима поштовања људских права, важно је да промовисање честитих вредности на себе преузму сви - од школе и породице, да учимо децу да поштују и уважавају једни друге, до медија који значајно могу допринети толерантније од насиља ослобођене заједнице”, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе посебно је указала на тежак положај ромске националне мањине, али и жена из вишеструко дискриминисаних и рањивих група.