Михајловићева: Све спремно за Европско првенство за кошаркашице

Михајловићева: Све спремно за Европско првенство за кошаркашице

У Кошаркашком савезу Србије данас је одржана трећа седница Организационог одбора Европског првенства за сениорке у кошарци, којом је председавала потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић. 

Михајловићева је захвалила министру омладине и спорта, Кошаркашком савезу, свим члановима одбора и партнерима који су подржали организацију овог важног такмичења за нашу земљу. 

“Желим да вас известим да смо организационо потпуно спремни за одржавање Европског првенства, месец и по дана пре почетка такмичења. Европско првенство за кошаркашице изузетно је важно за Београд и Србију, не само да промовишемо спорт, већ наше градове и земљу, а пре свега да промовишемо женски спорт који, имам утисак, никада није довољно пропраћен”, рекла је она. 

Михајловићева је истакла да је све спремно за почетак првенства које почиње 27. јуна у Нишу и Зрењанину, док ће се финална фаза одржати у Београду. 

“Сада је на нашим кошаркашицама ред да покажу колико умеју, а ми смо ту да их подржимо”, рекла је потпредседница Михајловић. 

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да је Организациони одбор првенства, на  челу са потредседницом Владе, показао како тимским радом и залагањем и пре рока могу да се заврше послови. 

“Верујем да ћемо организацијом овог првенства поставити нове стандарде и да ће наша земља и убудуће имати примат у организацији великих такмичења, због чега је до сада била пример свим осталима. Хвала потпредседници Владе што је дала подршку овом такмичењу, а посебно што је промоцију женског спорта и мотивисање девојчица да се њиме баве ставила међу своје приоритете”, рекао је он. 

Зоран Радојичић, градоначелник Београда, истакао је задовољство што је део једног успешног тима. 

“Ово првенство је изузетно значајно за Београд. Даћемо све од себе да се такмичење одржи на највишем нивоу и да сви буду задовољни, а наше кошаркашице што успешније”, рекао је он. 

Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије, захвалио је на подршци потпредседници Владе, министру Удовичићу и свим члановима одбора, и рекао да су сва отворена питања у вези с организацијом првенства решена. 

“Све иде по плану. Сигуран сам да ћемо бити добри домаћини”, рекао је Даниловић. 

Европско првенство за сениорке у кошарци одржава се од 27. јуна до 7. јула. Групна фаза такмичења одиграће се у Нишу и Зрењанину, а финална у Београду.