Михајловићева: Сарадња са Менсом за бржи развој друштва и бољи положај жена

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са председницом организације Менса Србије Александром Боровић, са којом је потписала Меморандум о разумевању у циљу унапређења родне равноправности и побољшања положаја жена у Србији.

„Менса брине о даровитим и најнапреднијим члановима нашег друштва. Верујем да кроз сарадњу са Координационим телом можемо заједно пружити подршку женама, као важном потенцијалу сваког друштва у циљу његовог бржег развоја“, рекла је Михајловићева.

Саговорнице су се сагласиле да је остваривање институционалне сарадње између Координационог тела за родну равноправност и Менсе важно за реализацију пројеката и активности који ће за циљ имати не само јачање улоге и бригу о даровитим женама ради унапређења заједнице и промовисања економског оснаживања жена, већ и социјално укључивање и подршку осетљивим и вишеструко дискриминисаним особама и подршку образовању девојчица и жена.

Александра Боровић захвалила је потпредседници Владе на подршци и спремности за сарадњу и истакла да заједничким пројектима и промоцијом примера добре праксе можемо допринети подизању свести заједнице и развоју друштва.

Састанку су присуствовале и чланице Менсе интернационал, с обзиром на то да је у Београду недавно одржан међународни скуп чланова Менсе из целог света.