Михајловићева са Марином Маљковић: Охрабрити девојчице да се баве спортом

Михајловићева са Марином Маљковић: Охрабрити девојчице да се баве спортом

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас, у присуству министра просвете Младена Шарчевића, са Марином Маљковић, прослављеном селекторком женске кошаркашке репрезентације и оснивачем „Покрета за женску кошарку“ о покретању пројекта којим ће се промовисати женски спорт и пружити подршка девојчицама и женама да се спортом баве.

„Од изузетне важности је да охрабримо и мотивишемо девојчице и жене да се баве спортом, јер само када смо физички активне онда смо и здраве. Хвала вам што бринете о женском спорту, јер успеси које постижете представљају подстрек и обавезу свима нама да подржимо пројекте који за циљ имају развој женског спорта“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је истакла да ће пружити подршку свакој иницијативи која доприноси већој укључености девојчица у спортске активности.

„Женски спорт завређује пажњу и неизмерно ме радују успеси свих наших спортисткиња јер не постоје бољи узори за девојчице у Србији од тога“, изјавила је Михајловићева.

Министар просвете Младен Шарчевић истакао је да је Министарство спремно да подржи активности које подстичу девојчице у основним школама да се баве спортом.

„Амбијент за такву врсту пројекта постоји и у складу је са Стартегијом за спорт коју је Србија усвојила за период до 2020. године“, рекао је Шарчевић.

Марина Марковић се захвалила потпредседници Владе и министру Шарчевићу на спремности да подрже развој женског спорта и навела да је потребно спровести активности које ће обухватити два олимпијска циклуса, како би наше спортисткиње оставриле што запаженије резултате и донеле резултат са Олимпијских игара.

„Поред подршке врхунским спортисткињама, важно је да омогућимо девојчицама у основним школама да се бесплатно баве спортом којим желе и да их на тај начин едукујемо колико је спорт важан“, рекла је Маљковићева.

Овом приликом представљен је и водич за одрастање „250 добрих савета“ који је приредила Марина Маљковић.