Михајловићева са Марином Маљковић о унапређењу женског спорта

Михајловићева са Марином Маљковић о унапређењу женског спорта

Подршка развоју женског спорта и охрабривање девојчица и жена да се баве спортом била је тема данашњег састанка потпредседнице Владе и председнице Координационог тела за родну равноправност проф. др Зоране Михајловић са Марином Маљковић, прослављеном селекторком женске кошаркашке репрезентације и оснивачем „Покрета за женску кошарку“.

Михајловићева је истакла да наше спортисткиње бележе изванредне резултате на међународним такмичењима, због чега представљају праве узоре девојчицама и женама у Србији.

„Успеси наших спортисткиња резултат су талента, упорног рада и посвећености. Наша обавеза је да их подржимо, али и да сви заједно охрабримо и мотивишемо девојчице и жене да се баве спортом, јер само ако смо физички активне онда смо и здраве“, рекла је Михајловићева.

Она се захвалила Марини Маљковић што брине о женском спорту истакавши да ће као жена, потредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност подржати сваки иницијативу која за циљ има укључивање девојчица и жена у спорт.

„Женски спорт заслужује пажњу и наш приоритет ће бити развој врхунског, али и рекреативног спорта код девојчица и жена“, изјавила је Михајловићева.

Марина Маљковић се захвалила потпредседници Владе на прилици да представи предлог како да се женски спорт у Србији подигне, развија и прати, а да се остваре најбољи могући резултати.

„Успех који смо постигли са Покретом за женску кошарку, желим да проширимо на све спортове и да анимирамо девојчице и жене да се баве спортом, али и да подржимо наше врхунске спортисткиње, јер медаље које освајају подједнако су вредне као и медаље колега спортиста“, изјавила је Маљковићева.