Михајловићева: Подршка српским ватерполисткињама пред Светско првенство у Београду

„Са задовољством сам прихватила да помогнем организацију Светског првенства у ватерполу за јуниорке које се од понедељка одржава у Београду. Женски ватерполо завређује нашу подршку и сваки пут ћу учинити све да помогнем његовом афирмисању и промоцији“, изјавила је данас потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић.

Михајловићева, која председава Организационим одбором Светског првенства, истакла је да женски ватерполо, али и женски спорт генерално, треба системски помоћи, укључивањем свих релевантних институција.

„Драго ми је да сам могла да учествујем и помогнем бар мало кроз Координационо тело за родну равноправност да се ово првенство организује. Важно је да сви заједно, и република и Град, спортски савези и друштвено одговорне компаније помогнемо да се женски спорт развија“, рекла је она.

Виктор Јеленић, председник Ватерполо савеза Србије захвалио се потпредседници Владе на помоћи у организацији Светског првенства.

„У мушком ватерполу постижемо изванредне резултате, жеље нам је да, уз подршку Владе Србије и потпредседнице Михајлоивћ и женски спорт подржимо и подигнемо на виши ниво“, рекао је он.

Драгана Белојевић, в.д. градске секретарке за спорт и омладину истакла је задовољство што су потпредседница Владе и град Београд подржали ову иницијативу, рекавши да жели да се женски ватерполо унапреди.

Јована Пантовић, ватерполисткиња у сениорској репрезентацији Србије, захвалила се држави на помоћи и рекла да предстојеће првенство представља добру прилику за промоцију и афирмацију женског ватерпола.

Светско првенство за јуниорке у ватерполу одржава се од 27. августа до 2. септембра на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“.