Михајловићева: Хвала Звезди на учешћу у акцији борбе против насиља над женама, видимо се и против Ливерпула

Михајловићева: Хвала Звезди на учешћу у акцији борбе против насиља над женама, видимо се и против Ливерпула

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност (КТРР), проф. др Зорана Михајловић, захвалила је ФК „Црвена звезда“ на јучерашњој заједничкој акцији, када је са стадиона “Рајко Митић” Србији, региону и читавој Европи и свету из Београда послата порука “Стоп насиљу над женама”.

„Сви навијачи на утакмици против Наполија, више од милион грађана Србије и неколико милиона становника региона и нашег континента могли су јасно током ТВ преноса да виде 17 метара дуг транспарент са натписом „Стоп насиљу над женама“ на енглеском језику. ФК „Црвена звезда“, Координационо тело за родну равноправност и читава Србија овом поруком показали су најбоље лице и подигли свој глас против насиља над женама, проблема са којим се суочавају и Србија и читав свет“, истакла је Михајловићева.

Она је честитала навијачима, управи и свим играчима Звезде на првом освојеном боду у најелитнијем фудбалском такмичењу.

„Звезда је показала да је фудбал много више од игре, да је он и прилика за показивање друштвене одговорности. Доказ томе је и ова наша заједничка акција у борби против насиља над женама која се наставља и на утакмицама против Ливерпула и Пари Сен Жермена у Београду“, каже Михајловићева.