Отворен Женски филмски маратон „Оне стварају“

Државна секретарка и председница стручне групе Координационог тела за родну равноправност Стана Божовић отворила је Женски филмски маратон „Оне стварају“, јединствену манифестацију уметничког стваралаштва и успешних жена, у оквиру којег су приказана три филма европских редитељки.  
Маратон су организовали Координационо тело за родну равноправност у сарадњи са Агенцијом Уједињених нација за оснаживање жена и уз подршку Делегације Европске уније у Републици Србији, који су, како је истакла Божовић, били партнери и у реализацији других догађаја који су одржани поводом Међунарнодног дана жена – 8. Марта, а који се односе на поједине категорије жена и националног институционалног оквира задуженог за родну равноправност у Републици Србији.
„Прошле недеље одржали веома успешну Конференцију локалних механизама за родну равноправност, посетили смо Прибој и подржали рад једне организације цивилног друштва, односно Удружења жена „Сачувајмо село” и упутили иницијативу Музеју Југославије да се оснује Женски музеј у оквиру те установе“, истакла је Божовић.
Председница стручне групе Координационог тела за родну равноправност Стана Божовић похвалила је и Панел дискусију у којој су учествовале жене уметнице, које у српском друштву настављају традицију познатих жена из домена уметничког стваралаштва и глумишта. 
„Склоност ка уметничком изражавању, неговање културе, настављање традиције, али и креирање новог – нашим женама, на срећу, никад није недостајало. Зато је Међународни дан жена прилика да се на то подсетимо и с поносом истакнемо“, истакла је Божовић и у своје име и у име председнице Координационог тела за родну равноправност Маје Гојковић свим женама у Србији пожелела успешан живот и каријере.